Način pripreme
Nasecite tikvice na deblje kriške i lagano ih nauljite. Na kratko ih ispecite na gril tiganju sa obe strane. Paprike takođe ispecite u tiganju. Možete ih ispeći i u rerni, ali će tamo biti sa dosta vode.
Ohlađene paprike oljuštite, očistite ih od semenki i nasecite na dugačke trake. U posudi izmrvite sir, dodajte 3 iseckana čena belog luka, peršun, mirođiju i promešajte.
Na svaku traku od tikvice i paprike stavite po jednu-dve kašike smese i uvijte u čvrst rolat. Poređajte rolate gusto u nauljeni pleh.
U posudi izrendajte paradajz i posolite. Promešajte i prelijte rolate. Pospite sa malo ulja, peršuna i preostalim čenovima belog luka.
Stavite jelo da se peče u rernu na 200 stepeni dok voda ne ispari. Izvadite iz rerne, pospite mocarelom i vratite da se zapeče.