Način pripreme
Zamesite mleveno meso sa začinima koje volite - čubar, biber i so. Ako želite dodajte i luk i alevu papriku.
Viršle rasecite, krajeve koristite za glavu, a dugi deo isecite na dva dela po dužini i isecite na oko 6 cm, da napravite kornjači noge.
Rasecite nožem obli deo koji namenjen je za glavu, tako će se kada se peče otvoriti i dobićemo usta. Druge komade koji su za noge rasecite na 3 mesta za prste. Skuvajte jaja i isecite na dva dela.
Kisele krastavce sitno iseckajte. Uzmite jednu polovinu jajeta i stavite malo parče krastavca i uvite mlevenim mesom, oblikujte kao obli deo kornjače, napred stavite komad viršle za glavu i sa strane noge.
Gotove kornjače pecite u rerni dok se mleveno meso ne stegne, nakon toga izvadite i stavite komad kačkavalja. Vratite u rernu samo da se kačkavalj rastopi.