Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Srećne kornjače od mlevenog mesa

Srećne kornjače od mlevenog mesa

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Srećne kornjače od mlevenog mesa
Fotografije: Iliana Dimova
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Efikasno predjelo od mlevenog mesa, sa kojim ćete pokupiti ovacije gostiju"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 - 600 g (svinjsko)
  • viršle - 4 komada
  • jaja - 3 komada
  • kačkavalj - 60 g
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • zelena salata
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso sa začinima koje volite - čubar, biber i so. Ako želite dodajte i luk i alevu papriku.

Viršle rasecite, krajeve koristite za glavu, a dugi deo isecite na dva dela po dužini i isecite na oko 6 cm, da napravite kornjači noge.

Rasecite nožem obli deo koji namenjen je za glavu, tako će se kada se peče otvoriti i dobićemo usta. Druge komade koji su za noge rasecite na 3 mesta za prste. Skuvajte jaja i isecite na dva dela.

Kisele krastavce sitno iseckajte. Uzmite jednu polovinu jajeta i stavite malo parče krastavca i uvite mlevenim mesom, oblikujte kao obli deo kornjače, napred stavite komad viršle za glavu i sa strane noge.

Gotove kornjače pecite u rerni dok se mleveno meso ne stegne, nakon toga izvadite i stavite komad kačkavalja. Vratite u rernu samo da se kačkavalj rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: