Testenina na grčki način

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2016
2
24/07/2017
"Testenina na grči način - probajte i posle ćete nam reći koliko vam se više sviđa od italijanske "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 969
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

U tiganju, na maslinovom ulju, prodinstajte sitn naseckani luk, celer, šargarepu nasečenu na kockice i so. Promešajte i dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajtemleveno meso i pržite uz mešanje da bude u mrvicama. Dolijte oko 600 g paradajza iz konzerve, dodajte beli luk nasečen na listiće, cimet, sveže mleveni biber i vino. Ostavite na umerenoj vatri da se krčka oko 10-15 minuta.

Za to vreme skuvajte makarone prema uputstvu sa pakovanja, ocedite ih i dodajte im maslac i 50 g narendanog parmezana. Promešajte.

Pripremite Bešamel sos od maslaca, brašna, soli i mleka. Dodajte muskatni orašćić po ukusu.

U odgovarajuću posudu prvo sipajte Bešamel sos, nakon toga gotove makarone i prelijte ih sosom od paradajza i mlevenog mesa, a na kraju ponovo sve prelijte Bešamel sosom. Pokrijte rendanim parmezanom.

Pecite u rerni na 180 stepeni oko 50-60 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar