Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice sa Ratatuj nadevom

Tikvice sa Ratatuj nadevom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211363k121
Tikvice sa Ratatuj nadevom
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
24/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Samo kod nas zdravo je veoma ukusno i ukusno je veoma zdravo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • patlidžan - 1/3 komada
  • šargarepa - 1/2 komada
  • crvena paprika - 1 komad, mala
  • luk - 1 komad, 1 mala glavica
  • grašak - 50 g, iz konzerve
  • kukuruz - 50 g, iz konzerve
  • beli luk - 1 komad, 1 čen
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • origano - 1/2 kašičice, sušeni
  • so
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvicu, tako da dobijete oblik čaše, pa ga blanširajte u šerpi sa kpućom vodom. Krajeve, koje ste isekli od tikvice, sačuvajte za poklapanje.

Operite, osušite povrće i ogulite.

Patlidžan sitno iseckajte, a papriku i šargarepu - na kockice. Luk, beli luk i izdubljeni deo tikvica sitno iseckajte.

U odgovarajuću posudu sipajte maslinovo ulje i propržite kockice patlidžana.

Njemu dodajte šargarepu i luk, papriku i tikvicu. Na kraju dodajte paradajz pire, grašak, kukuruz i beli luk. Začinite - dodajte biber, so i origano.

Dobijenom smesom napunite blanširane čašice, stavite poklopce i pecite oko 15 minuta u umereno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kao dršku za poklopac sam iskoristila badem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: