Način pripreme
Povrće se opere pažljivo, šargarepa se oljušti i iseče na krugove, tikvice se ne ljušte i iseku na krupnije komade.
Patlidžan se takođe ne ljušti, krupno se iseče i posoli, da se ocedi gorak sok. Kad prođe 15 minuta se opere tekućom vodom i ocede u cedilu. Luk se sitno iseče, beli luk na krupnije komade.
Pleh u kome se peče jelo se obilno pospmaslinovim uljem ili uljem, svo povrće se sipa u nju, pospe se solju, biberom, čubrom, majčinom dušicom, ljuta aleva paprika (ili krupno samlevene ljute paprike), ponovo mast i lepo se promeša.
Jelo se peče u umerno ugrejanoj rerni oko 20-30 minuta, s vremena na vreme se promeša drvenom kašikom.
Može se servirati odmah, ali kad je hladno je još ukusnije. Po želji možete posuti obilno sitno iseckanim peršunom, kad izvadite iz rerne.
Prijatno!