Predjelo od avokada i škampa

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18782
26/07/2017
"Zaboravite salate, sada goste dočekujemo sa ukusnim predjelima "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano587
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • avokado - 1 komad, veći ili 2 komada manjih
  • beli luk - 1 velika glavica
  • mirođija - 1/2 veze
  • krastavac - 1/2 , krupniji
  • kraljevski škampi - 250 g (1/2 pakovanja, marinirani, smrznuti)
  • maslinovo ulje
  • so
  • beli biber
  • čabata hleb - oko 20 kriški
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počnite sa glavicom belog luka - uklonite spoljni deo ljuske, stavite beli luk na komad aluminijumske folije, pospite so i maslinovo ulje, umotajte u foliju, a zatim stavite u rernu da se zapeče. Kada se prohladi otvorite foliju i blagim pokretima "istisnite" beli luk iz ljuspe i prebacite ga zajedno sa sokom koji je beli luk pustio u posudu pogodnu za pasator.

Oljuštite avokado, koji ste pri kupovini odabrali da bude zreo - mora imati tamno zelenu koru i male crne mrlje na sebi. Oljušteni avokado isecite na komade i dodajte u posudu sa belim lukom. Oljuštite krastavac i isecite ga na komade i dodajte u posudu. Iseckajte nekoliko grančica mirođije, posolite i dodajte beli biber po ukusu i sve ispasirajte.

Smrznute kraljevske škampe upržite u tiganju prema uputstvu sa pakovanja (možete koristiti repove škampa koji su aromatizovani puterom i belim lukom, ali ako ne nađete takve, možete ih upržiti u maslacu sa čenom belog luka u njemu).

Premažite kriške hleba čabate sa smesom od avokada, stavite na sredinu svake kriške jedan ili dva komada škampa, ugrasite grančicom mirođije, poređajte u odgovarajući tanjir i poslužite sa kriškama limuna. I ne zaboravite da ohladite piće!

Prijatno i živeli :)

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar