Način pripreme
Rerna - 200 stepeni;
Ravna tepsija pokrivena papirom za pečenje.
Puter mleko - 1 šolja = 240 ml. U sveže mleko dodajte 2 kašike soka od limuna i ostavite ga oko 10 minuta.
Možete raditi mikserom.
1. U posudi promešajte obe vrste brašna, so i sodu. Dodajte maslac isečen na kockice i umešajte testo dok se ne pretvori u mrvice.
2. U posudi umutite jaje i puter mleko.
3.U posudu miksera sipajte brašno, napravite udubljenje i u njega stavite smesu sa puter mlekom. Uključite mikser na sporu brzinu i mesite. Gotovo testo izvadite, stavite na površinu posutu brašnom i umesite lepu loptu debljine oko 4-5 cm.
Malo pritisnite loptu odozgo da dobije oblik pogače. Stavite je u tepsiju, pokrivenu papirom za pečenje. Odozgo, oštrim nožem, napravite duboke zareze u obliku krsta po celoj površini testa i probušite 4 rupe u uglovima hleba.
Premažite preostalim puter mlekom i lagano pospite muslijem.
Pecite na 210 stepeni 15 minuta i još 30 minuta na 190 stepeni.