Krilca sa limunom na roštilju

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
28/07/2017
"Roštilj treba da bude vruć, srce - veliko, a svi ostali sastojci za savršena krilca sa limunom su u opisu recepta "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano197
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • limun - 1 kom. (sok)
  • pileći bujon - 1 kom.
  • soja sos - 1 šolja
  • med - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica slatke
  • kurkuma - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca dobro očistiti, a ukoliko ih volite dobro pečena, možete ih iseći na naborima i ispraviti ih maksimalno, tako da se dobro ispeku svuda.

Smrviti pileći bujon, u čaši rastvoriti soja sos i med i dobro istisnuti limun, a možete i narendati mali deo kore po želji, i dodati u krilca.

Začiniti alevom paprikom, biberom i kurkumom. Dobro sve utrljati, prekriti i ostaviti u frižideru najmanje 2 sata.

Krilca peći na dobro zagrejanom roštilju ili na žaru.

Servirati na dasci, sa kriškama limuna i domaćom šarenom solju.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar