Način pripreme
U šolju s vodom sipamo suvi kvasac saa šećerom, promeša se i ostavi da naraste 10-15 minuta.
Proseje se brašno u posudu, u sredini se formira udubljenje, sipamo sveže mleko, ulje, jaja bez jednog žumanceta, u kiselom mleko se promešaju čia semenke i sipamo u udubljenje, dodaje se so i narasli kvasac.
Promeša se viljuškom dok je moguće. Pospemo brašno na radnu površinu i sipamo testo, mesimo dok se ne dobije meko testo.
Namažemo kesu uljem i unutra stavimo testo, ostavlja se u frižideru da naraste 2-3 sata. Izvadi se, premesi se blago i podeli na tri lopte. Svaka se razvije u pravougaonu koru, namaže se uljem i posipamo sirom.
Tako se naređaju tri kore jedna na drugu i isečemo na 4 trake. Svaka traka se uvrće i uvija u oblik puža u posudu za pečenje. Ostavlja se 20 minuta da odstoji testo, namaže se umućenim žumancem s 1 kašikom ulja i pospe semenkama.
Pečemo u umereno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotovo. Izvadi se, namažemo maslacem i pokrijemo čistom krpom. Serviramo s kiselim melkom!