Način pripreme
Nabrojani sastojci se stavljaju u kontejner mini pekare redosledom kojim su napisani.
Ja podešavam mašinu na program mešenje i narastanje /bez pečenje/ za 1 kg.
Nakon prvog zvučnog signala mašine po želji može da se doda 10-15 g miksa semenki.
Kada je testo naraslo, vadi se na nabrašnjenu radnu površinu i deli se na 2-3 jednake loptice.
Svaka loptica se razvija u tanku koru debljine 0.5 cm, posipa se izrendanim kačkavaljem i premazuje se istopljenim maslacem.
Kora se uvija, a njena oba kraja se uvijaju u različitim pravcima.
Svaka uvijea kora se ređa u tepsiju sa papirom za pečenje.
Već poređana pogača se ostavlja da naraste na 15-20 minuta na sobnoj temperaturi, premazuje se žumancem i posipa se susamom /po želji/.
Domaća pogača se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C otprilike 30-40 minuta.
Na 15-20 minuti smanjite rernu na 220°C.
Ispečenu uvijenu pogaču sa kačkavaljem uvijte krpom.