Način pripreme
Rastvorite kvasac u toploj vodi i dodajte šećer i 1 kašiku brašna. Ostavite kvasac da naraste.
Prosejte brašno i napravite udubljenje. Razbijte jaja, odvajajući 1 žumance za mazanje. Dodajte kvasac i toplo mleko. Stavite so i ulje i zamesite meko testo. Pokrijte testo čistom krpom i ostavite na toplom da naraste.
Gotovo testo podelite na 4 lopte. Isteglite svaku loptu u fitilj. Namažite svaki fitilj uljem. Pospite po radnoj površini semenke i uvijte fitilje preko njih. Jedan fitilj uvijte u puža i stavite ga po sredini posude za pečenje u kojoj ćete peći.
Ostala tri fitilja upletite u pletenicu i uvijte oko puža. Namažite pogaču umućenim žumancem i pospite semenkama. Ostavite da ponovo naraste.
Ispecite u umerenoj rerni dok ne dobije zlatastu boju.
Gotovu pogaču poprskajte vodom i uvijte čistom krpom.