Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Domaće njoke od krompira sa paradajzom i parmezanom

Domaće njoke od krompira sa paradajzom i parmezanom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Domaće njoke od krompira sa paradajzom i parmezanom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
3
"Nema ništa ukusnije od domaćih njoka, probajte i uverićete se da smo u pravu"

Potrebni sastojci

  • za njoke
  • krompir - 600 g
  • brašno - 150 g
  • maslac - 30 g
  • žumanca - 2 komada
  • biber
  • so
  • parmezan
  • za paradajz sos
  • paradajz - 400g iz konzerve, iseckan
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čenja
  • bosiljak - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • šećer - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite na kockice. Skuvajte u posoljenoj vodi oko 30 minuta. Krompir treba da omekša, ali da se ne prekuva.

Ocedite i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, izgnječite ga. Pomešajte sa maslacem, brašnom i žumancima i začinite solju i biberom. Dobro promešajte i oblikujte testo.

Testo ne treba da bude previše lepljivo. Oblikujte male loptice i viljuškom lako pritisnite da se oblikuje gnezdo. Stavite šerpu sa posoljenom vodom da provri.

Stavite njoke u vrelu vodu dok ne isplivaju na površinu. Izvadite rešetkastom kašikom i stavite u pelh.

U međuvremenu ugrejte kockicu maslaca u tiganju i kratko propržite njoke.

Pripremite paradajz sos, tako što izdinstate luk i beli luk na kratko u maslinovom ulju. Dodajte iseckani paradajz iz kutije.

Ostaite sos da se krčka na tihoj vatro dok se ne zgusne. Začinite solju, biberom, šećerom i bosiljkom. Njoke servirajte sa sosom i posute parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: