Način pripreme
Oljuštite krompir i isecite na kockice. Skuvajte u posoljenoj vodi oko 30 minuta. Krompir treba da omekša, ali da se ne prekuva.
Ocedite i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, izgnječite ga. Pomešajte sa maslacem, brašnom i žumancima i začinite solju i biberom. Dobro promešajte i oblikujte testo.
Testo ne treba da bude previše lepljivo. Oblikujte male loptice i viljuškom lako pritisnite da se oblikuje gnezdo. Stavite šerpu sa posoljenom vodom da provri.
Stavite njoke u vrelu vodu dok ne isplivaju na površinu. Izvadite rešetkastom kašikom i stavite u pelh.
U međuvremenu ugrejte kockicu maslaca u tiganju i kratko propržite njoke.
Pripremite paradajz sos, tako što izdinstate luk i beli luk na kratko u maslinovom ulju. Dodajte iseckani paradajz iz kutije.
Ostaite sos da se krčka na tihoj vatro dok se ne zgusne. Začinite solju, biberom, šećerom i bosiljkom. Njoke servirajte sa sosom i posute parmezanom.