Teletina sa šparglom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
30/07/2017
"Obožavana od mnogih klasična kombinacija teletine i špargle - čudesan ukus "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano366
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite beli deo špargli. Kuhinjskim kanapom ih vežite u snop. U veliku šerpu nalijte vode tri prsta iznad dna. Dodajte 1 kašičicu soli.

Stavite špargu uspravno. Poklopite šerpu i kuvajte povrće 5 minuta. Izvadite snop, pazite da se ne otkinu vrhovi.

Začinite solju i biberom teleće šnicle. Stavite na kraj svake šnicle 3-4 komada špargli, ostavljajujći vrhove da štrče. Uvijte u rolnice. Zavežite strukom vlašca. Ako nemate, možete da koristite kuhinjski kanap.

U dubok tiganj nalije 1 šolju maslinovog ulja. Stavite rolate i propržite sa svih strana do blage preplanulosti. Prelijte belim vinom i 50 ml bujona od povrća. Pokrijte posudu poklopcem i kuvajte na umerenoj vatri 10 minut. Izvadie rolate i stavite ih u tanjir za serviranje.

Procedite tečnost u kojoj su se kuvali, dodajte 1 kašiku brašna, vratite posudu na ringlu i zgusnite sos. Prelijte s njim rolnice i pospite iseckanim vlašcem.

Servirajte toplo jelo!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar