Način pripreme
Prosejte brašno i so u duboku posudu, dodajte i maslac i mešajte dok se ne pretvori u mrvice. Nakon toga dodajte blago umućeno jaje i mesite testo, uvijte u foliju i stavite u frižider na 50 minuta.
Očistite bundevu, odstranite semenke, isecite na kockce. Stavite u tiganj, dodajte malo vode i ostavite da krčka, dok ne omekša i potpuno ne ispari tečnost.
Pasirajte da postane pire.
Razvijte testo u niskoj okrugloj posudi za pečenje blago posutoj brašnom. Nakon toga odozgo stavite papir za pečenje i nešto teško, da pritiska sredinu, da se ispeče dobro. Peče se 15 minuta na 190 stepeni.
Stavite bundevu u posudu, dodajte dva jaja, šećer, pavlaku, začine i so i dobro promešajte. Smesa se ulije u pečeno testo. Peče se 50-55 minuta na 180 stepeni.