Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Američka pita od bundeve sa cimetom

Američka pita od bundeve sa cimetom

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
5217151
Američka pita od bundeve sa cimetom
Fotografije: Aleksandar Krachunov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Američka pita - nećemo odbiti jedno parče"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • maslac - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • bundeva - 900 g
  • šećer - 200 g
  • pavlaka - 200 ml
  • cimet - po ukusu
  • vanila - po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i so u duboku posudu, dodajte i maslac i mešajte dok se ne pretvori u mrvice. Nakon toga dodajte blago umućeno jaje i mesite testo, uvijte u foliju i stavite u frižider na 50 minuta.

Očistite bundevu, odstranite semenke, isecite na kockce. Stavite u tiganj, dodajte malo vode i ostavite da krčka, dok ne omekša i potpuno ne ispari tečnost.

Pasirajte da postane pire.

Razvijte testo u niskoj okrugloj posudi za pečenje blago posutoj brašnom. Nakon toga odozgo stavite papir za pečenje i nešto teško, da pritiska sredinu, da se ispeče dobro. Peče se 15 minuta na 190 stepeni.

Stavite bundevu u posudu, dodajte dva jaja, šećer, pavlaku, začine i so i dobro promešajte. Smesa se ulije u pečeno testo. Peče se 50-55 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: