Način pripreme
Tikvice se operu i oljušte. Odseče se drška i prepolove se po dužini. Kašikom se izdubi sredina tikvica.
Deo unutrašnjosti tikvica se koristi, a ostatak može da se ostavi u frižider ili zamrzivač za drugu gozbu. Pola unutrašnjeg dela se iseče na sitno. Stavlja se u posudu.
Dodaje se mleveno meso i razbija se jaje. Sve se dobro promeša, najbolje rukom. Začinjava se solju i biberom. Ponovo se meša.
Čamci od tikvica se ređaju u blago namazanu posudu za pečenje. Pune se smesom koja se raspoređuje ravnomerno.
U posudu za pečenje se stavlja malo voce, da može da se skuva bolje i da omekša. Stavljaju se da se peku.
Kačkavalj se narenda. Kada su punjene tikvice gotove posipaju se kačkavaljem. Vraćaju se u rernu da se zapeče kačkavalj.