Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Punjeni čamci od tikvica

Punjeni čamci od tikvica

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Punjeni čamci od tikvica
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Servirajte ove raskošne punjene čamce od tikvica sa ukusnim mlečnim sosom i dobićete aplauz od gostiju!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 6 komada, srednje veličine
  • mleveno meso - 300 g, mešano
  • luk - 1 glavica, crni
  • pirinač - 250 g
  • paradajz - 100 g, iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • peršun - 1 kašičica, suvi
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • origano - 1 prstohvat
  • kumin - 1 kašičica
  • bujon - 600 ml, od povrća
  • peršun - nekoliko strukova, svež
  • ljuta papričica - 1 kašičica, u ljuspama
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite tikvice, sklonite drške i isecite mali deo s kraja.

Luk oljuštite, operite i isecite na sitno.

Isecite tikvice na polovine i izdubite viljuškom njihovu unutrašnjost, pri čemu dno i zidovi treba da ostanu celi. Tikvica treba da dobije oblik čamca.

U posudu stavite mleveno meso, paradajz, alevu papriku, biber i so. Unutrašnjost tikvica sitno iseckajte, stavite je u posudu kod ostalih sastojaka i pospite suvim peršunom, maslinovim uljem, kuminom i sa malo origana.

Operite pirinač hladnom vodom i dodajte ga u posudu. Zamesite sve veoma dobro rukama, tako da se mleveno meso spoji s pirinčem i svim začinima.

Ovom smesom napunite izdubljene čamce od tikvica.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Poređajte punjene tikvice u posudu za pečenje, sipajte bujon i stavite u rernu.

Pecite tikvice oko 45 minuta dok ne omekšaju i dok pirinač ne bude gotov.

Ako primetite da tikvice kreću odozgo da pregorevaju, pokrijte ih aluminijumskom folijom.

Servirajte čamce od tikvica sa isečenim svežim peršunom i ljutom papričicom za raskoš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: