Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Hrskave ćuftice na roštilju

Hrskave ćuftice na roštilju

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Hrskave ćuftice na roštilju2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Tradicija nije ono što je nekad bila - danas su u modi vegetarijanske ćuftice na roštilju"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sok od povrća - 120 ml
  • supa od luka - 1 kesica, instant
  • kečap - 5 kašika
  • kornflejks - 225 g
  • morska so
  • biber - sveže mleven
  • ulje - za mazanje
  • pogačice - integralne, ispečene
  • za garnirung
  • zelena salata
  • luk
  • paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite u odgovarajućoj posudi jaja sa sokom, suvom supom od luka i kečapom. Sipajte kornfleks, koji može biti kakav poželite - sa orašastim voćem ili muslijem. Pokrijte posudu i ostavite da odstoji tokom noći.

Nakon toga oblikujte 8 ćuftica i zagrejte roštilj na srednju vatru. Svaku ćufticu mažite s malo ulja i stavite na roštilj.

Pecite ih po oko 4-5 minuta sa svake strane po poklopcem. Gornju stranu ćuftice mažite s još malo masnoće, pre nego što okrenete da se peče s druge strane. Ćuftice treba da postanu zlataste i ukusne.

Možete da servirate ćuftice u prepečenim integralnim pogačicama i garnirate povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: