Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Francuski baguette»Raskošni baget sa lukom i braon pečurkama

Raskošni baget sa lukom i braon pečurkama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Raskošni baget sa lukom i braon pečurkama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Treba vam samo 10 minuta da pripremite čudo od doručka"

Potrebni sastojci

  • bageti - 2 komada, s lukom
  • pečurke - 5 komada, braon
  • topljeni sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • paradajz - 2 komada
  • mladi luk - 1 struk
  • šarena so
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite baget od luka i isecite sredinu kao brodić, poprskajte ga blago s maslinovim uljem.

Isecite braon pečurke na parčiće i blago ih propržite u maslacu. Isecite topljeni sir na tanke parčiće, a kačkavalj narendajte na sitno rende.

Pečurke poređajte po krajevima izrezanog otvora, topljeni sir odozdo i sa strane, a kriške paradajza gde želite. Pospite narendanim kačkavaljem i šarenom solju.

Stavite da se zapeku u zagrejanoj rerni na gornjoj rešetki. Pre serviranja pospite sitno iseckanim mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: