Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečena jaretina sa pivom i mladim lukom

Pečena jaretina sa pivom i mladim lukom

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Pečena jaretina sa pivom i mladim lukom
Fotografije: Vanya Georgieva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
10
"Naš recept, vi jedete I nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 10 porcija
  • mladi luk - 10 - 12 strukova
  • majčina dušica - 1 šaka
  • pivo - 500 ml
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jaretinu na porcije i očistimo od masnoće. Blago mažemo uljem i posipamo solju, alevom paprikom i biberom i dobro utrljamo u meso.

Mladi luk sečemo na polovine i raspodelimo ga oko svake porcije mesa. Majčinu dušicu stavljamo preko mesa.

Ostavljamo da odstoji tako oko sat vremena, može i više.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni s ventilatorom. Pre nego što stavimo da pečemo, prelivamo pivom i pokrivamo aluminijumskom folijom.

Nakon 2 sata i 40 minuta proveravamo meso, ako je gotovo, otkrivamo ga da uhvati koricu 10 minuta.

Serviramo toplo s odgovarajućim garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: