Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od paradajza»Supa sa paradajzom i bosiljkom

Supa sa paradajzom i bosiljkom

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Supa sa paradajzom i bosiljkom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Kao paradajz, a toliko ukusan da nećete poverovati. Jedite i delite ukusne kulinarske tajne sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 kg
  • bosiljak - 24 lista
  • maslac - 185 g
  • biber
  • so
  • sitan sir - 80 bez soli
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz, pravimo prorez na kožici i svaki paradajz blanširamo u vreloj vodi oko 6 minuta. Gotovi su kad koža počne da se ljušti kod proreza.

Vadimo paradajz, oljuštimo, isečemo na pola, vadimo semenke i procedimo sok iz njih. Sačuvamo sok i sečemo mesnati deo paradajza na male tračice.

Listići bosiljka se operu i krupno iseku.

U tiganj stavljamo tračice od paradajza, sok od paradajza i iseckan bosiljak. Dodajemo 50 g maslaca i promešamo. Kad paradajz počne da se raspada, isključimo ringlu, i dodajemo preostali maslac.

Nakraju začinimo solji i malo bibera. Ovu supu serviramo u činijice, i u njih se dodaje malo neslanog sitnog sira. Ukrašavamo preostalim listovima bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: