Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Faširane šnicle»Šnicle u Marsala vinu i kleki

Šnicle u Marsala vinu i kleki

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Šnicle u Marsala vinu i kleki1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Gurmani znaju o kakvom se delikatesu govori, za sve ostale ćemo samo reći, krta teletina, vrganji i vino"

Potrebni sastojci

  • vrganj - 30 komada, sušen
  • teleće šnicle - 4 komada
  • balsamiko sirće - 2 kašičice
  • beli luk - 8 čenova
  • maslac - 1 supena kašika
  • marsala - 3 supene kašike, vino
  • plodovi kleke - 10 komada, izgnječeni
  • so
  • biber
  • makarone
  • brokoli - za dodatak
  • ruzmarin - nekoliko struka
* merne jedinice

Način pripreme

Toplom vodom prelijte suve pečurke u posudi i ostavite ih potopljene.

Namažite šnicle sa 1 supenom kašikom sirćeta i začinite solju i biberom. Stavite beli luk i plodove kleke u šerpu sa vodom, ostavite da vri, kuvajte 10 minuta i ocedite.

U velikom tiganju ugrejte maslac. Pržite šnicle sa obe strane, okrenite i pržite još po 1 minut.

Dodajte vino, ruzmarin, pečurke zajedno sa 3 supene kašike vode, u kojoj su bile potopljene, beli luk i plodove kleke i preostalo sirće.

Ostavite da vri 3 minuta dok ne omekša.

Začinite solju i biberom.

Servirajte sa makaronama i povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: