Marinirani golub u crnom vinu

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2385
2
6
13/02/2019
"Golub - jedan ukusan, ali zaboravljen delikates, za koji Vas rado podsećamo "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • golubi - 4 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašičice
  • luk - 1 glavica, iseckani
  • pečurke - 3 šolje, smeđe, iseckane na tračice
  • brašno
  • bujon - 1 1/4 šolje, teleći
  • peršun - 2 kašike, iseckan
  • so
  • biber
  • za marinadu
  • maslinovo ulje - 2 šolje
  • luk - 1 glavica, iseckan
  • šargarepa - 1 komad, iseckana
  • celer - 1 struk, iseckan
  • beli luk - 3 čena, iseckan
  • piment - 6 zrna, mleveni
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 8 zrna, mleveni
  • sirće - 1/2 šolje, vinsko
  • crno vino - 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Dan unapred pomešajte sve sastojke za marinadu. Potopite golube u nju na 12 sati i periodično ih mešajte.

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Sipajte maslinovo ulje u veliku šerpu, pa stavite luk i pečurke. Pržite 5 minuta ili dok luk ne omekša.

U medjuvremenu izvadite golube u tanjir, tako da ih dobro ocedite od marinade.

Onda ih uvaljajte u brašno u stavite u šerpu sa grudima ka dnu. Dodajte marinadu i bujon, a zatim peršun, pa začinite. Poklopite i ostavite da se kuva sat i po ili dok meso ne omekša.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar