Slana turšija u buretu

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
11/08/2017
"Najukusnije turšije se prave u buretu, a obavezno se konzumiraju u prijatnom društvu!"
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 860
  • Pregledi tokom meseca145
  • Pregledi tokom sedmice59
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite povrće u količinama po vašem ukusu. Očistite povrće i po želji da nasecite na krupne komade. Poređajte povrće u bure i dodajte 30-40 g soli na 1 kg povrća.

Dolijte vodu do vrha bureta i zatvorite ga. Nakon 3-4 dana, turšiju treba pretakati crevom. Prvih nekoliko dana pretočite je jedanput na dan, a nakon 1 nedelje možete je pretakati u nekoliko dana jednom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar