Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Ukiseljeni beli luk

Ukiseljeni beli luk

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Ukiseljeni beli luk2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Znate da beli luk treba jesti tokom cele godine! Leti - svež, zimi - kiseo!"

Potrebni sastojci

  • beli luk - mlade glavice, količina po želji
  • šećer - 1 kašika na teglu
  • so - 1 kašika na teglu
  • aspirin - 1 tableta na teglu
  • sirće
  • voda - vruća, za dopopunjavanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite mlade oformljene glavice belog luka i očistite ih od spoljašnjih ljuski. Ako su velike, podelite ih. Prelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom.

Poređajte beli luk u teglice, a po želji možete dodati grančice mirođije. Svaku teglu napunite do 2/3 zapremine sirćetom, dodajte so i šećer i do vrha dopunite vrućom vodom. Ovo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju.

Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama. Stavite po 1 tabletu aspirina u svaku teglu, zatvorite toplim poklopcima i okrenite tegle da tako stoje 12 sati.

Okrećite tegle još 3 dana, a nakon tog vremena, kiseli beli luk je spreman za konzumiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: