Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kjopoolu»Domaći kjopoolu

Domaći kjopoolu

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Domaći kjopoolu
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Zavodnički ukus i miris, u kojem će i vaši gosti uživati!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 - 3 komada
  • paprike - 4 - 5 komada
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • peršn
  • sirće
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite patlidžan i paprike i stavite ih u šerpu sa poklopcem da se dinstaju. Nakon toga se oljušte.

Izgnječe se u velikom drvenom avanu, ali sada možete koristit multipraktik ili blender, kao i običnu spravu za mlevenje mesa.

Dodajte oljušten i izrendan paradajz, beli luk, izgnjećen sa solju i sve promešajte drvenom kašikom.

Domaći kjopoolu začinite uljem, sirćetom i solju. Ponovo promešajte i servirajte ukrašen peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: