Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kjopoolu»Kjopoolu od tikvica

Kjopoolu od tikvica

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Kjopoolu od tikvica1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
13
"Sada ćemo vas iznenaditi i to mnogo receptom za kjopolu od tkivica - drugačiji i neverovatno ukusan, jednostavno treba da se proba"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 5 kg
  • paradajz - 2 kg
  • ulje - 250 ml
  • beli luk
  • celer - ili peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tikvice i narendajte ih. Stavite da provru, dok ne ispari voda koja se odvojil.

Dodajte i isečen paradajz.

Ostavite da vri dok se ne dobije gusta kaša. Deset minuta pre nego što se smesa skloni sa ringle, dodajte ulje.

Kada sklonite sa vatre dodajte sitno isečen beli luk, peršun/celer. Zatvorite tegle i sterilišite 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: