Vazdušasto testo bez kvasca

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
1
1
10/08/2017
"Tako vazdušasto testo i bez grama kvasca - moguće je, ali samo po našem isprobanom receptu "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 705
  • Pregledi tokom meseca328
  • Pregledi tokom sedmice59
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kiselo mleko umutiti na sobnoj temperaturi sa uljem, šećerom i solju, nakon čega u smesu dodati prosejano brašno, pa mesiti dok testo ne postane elastično.

Tesro razviti oklagijom na nabrašnjenoj radnoj površini, do debljine do 1 cm. Testo posuti polovinom količine sode ravnomerno.

Trećinu testa uviti ka unutra, pa posle i drugu trećinu. Okrenuti za 90 stepena, pa ponovo tako uviti. Dobijeno upakovano testo ponovo razviti.

Posuti preostalom sodom, pa ponovo uviti na isti način.

Gotovo testo prebaciti u posudu, prekriti krpom i ostaviti 40 minuta.

Od gotovog testa bez kvasca rezati komade i pripremati piroške, krofnice, itd.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar