Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Bakine pikantne pečene papričice

Bakine pikantne pečene papričice

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Bakine pikantne pečene papričice
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Ove bakine papričice su istinski užitak za nepce"

Potrebni sastojci

  • ljute papričice - različitih boja
  • doza za teglu za slatko
  • so - kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • sirće - 10 kašika
  • začini
  • list žalfije
  • iment
  • biber
  • seme slačice
  • beli luk
  • celer
* merne jedinice

Način pripreme

Ukoliko želite da pripremite ukusne pečene papričice za zimu, bez sterilizacije, ovaj način je vrlo jednostavan, po isprobanom starom bakinom receptu.

Odabrati ljute papričice različitih boja. Iseći drške, oprati ih i osušiti. Pripremiti teglice u blizini mesta gde ćete peći papričice.

Prethodno u svaku teglicu staviti 1 kašičicu soli, 2 kašike šećera, 2 kašike ulja i 10 kašika sirćeta.

Promešati kašikom. U svaku teglicu staviti po jedan list lovora, po 3-4 zrna pimenta, desetak zrna bibera i prstohvat semena slačice. Ja stavljam i po 4-5 malih čenova belog luka, i po 2-3 celih strukova mlađeg celera.

Papričice peći na nagrejanom limu na šporetu na plin. Vruće ih stavljati u teglice, i pritiskati kašikom, tako da se sabiju. Ređati papričice sve dok ih marinada prekriva.

Zatvoriti tegle mašinom za metalne poklopce i okrenuti ih poklopcem nadole. Baka ih je odmah uvijala u ćebe, i tako ih je držala sve dok se u potpunosti ne ohlade.

Za teglu za kompot možete udvostručiti proizvode, a ulje može ostati na 2 kašike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
To sam davno ostavljala a dodavala sam i zeleni paradajz onaj sitniji isti se pecne na plotni prelepa salata
29.08.2024 21:08