Pileća kavarma na seoski način

Pileća kavarma na seoski način
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 2
10/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Ova pileća kavarma u glinenoj posudi je jedna neodoljiva eksplozija ukusa!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g filea ili od buta po želji
  • pečurke - 250 g šampinjoni
  • luk - 2 glavice crnog
  • paprike - 2 komada, sveže
  • ljute paprike - 1 - 2 komada
  • paradajz - 400 g na kockice iz konzerve
  • pešun - svež
  • ulje - 3 supene kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • šećer
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na kockice, luk i slatke paprike - na polumesec, pečurke - na krške, a ljute paprike sitno.

U dubokom tanjiru se dinsta luk, slatke i ljute paprike. Kad omekšaju dodaje se pileće meso i nakon 5 minuta pečurke.

Kuva se dok meso ne porumeni i sipa se paradajz.

Začini se solju, šećerom i biberom. Ostavljamo da se krčka na tihoj vatri, mešamo s vremena na vreme.

Nakon 15-20 minuta se dodaje biber i skida se sa vatre.

Posipa se svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: