Kolačići Agnese (klasičan recept)

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
89
1
175
12/08/2017
"Naterećamo Vas da se zaljubite u ove agnese na prvi zalogaj"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 148
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • belance - 4 kom.
  • maslac - 150 g rastopljenog ili 150 ml ulja
  • brašno - 1 šolja (belog)
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 1 šolja, mlevenih
  • prašak za pecivo - pola kesice (8 g)
  • kora limuna - od 1 limuna (po želji)
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • za glazuru
  • žumance - 4 kom.
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • esencija ruma - kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca i šećer umutiti u sneg. Dodati maslac (ulje), orahe, brašno sa praškom za pecivo i koru limuna. Dobro promešati pokretima odozgo nadole.

Sipati u tavu, namazanu maslacem i posutu brašnom, i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada porumeni, sipati i glazuru.

Žumanca umutiti sa šećer u prahu i esencijom, i dobijenim kremom prekriti gotovu koru.

Vratiti u rernu i peći na 50-60 stepeni, dok se glazura malo ne osuši. Tekstura je slična puslicama.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar