Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Najukusnije pile sa pirinčem i povrćem

Najukusnije pile sa pirinčem i povrćem

Najukusnije pile sa pirinčem i povrćem
Fotografije: Diana Kostova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ko ne veruje, da proba naše pile sa pirinčem i povrćem i uveriće se, da je najukusnije na svetu"

Potrebni sastojci

  • pile - 1400 g, ohlađeno
  • pirinač - 300 g
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 srednja glavica
  • so
  • beli biber
  • crni biber
  • kari
  • bujon - 1 šolja, od povrća
  • bujon - 2 šolje, pileći
  • ulje - 1/2 šolje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pile. Oljuštite luk i naseckajte ga na sitno.

Očistite paprike od semena, paradajz oljuštite, a šargarepu očistite ljuštilicom. Povrće naseckajte (šargarepu možete narendati na kruno).

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U duboki pleh sipajte ulje i stavite luk. Stavite pleh u rernu i pecite dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte i ostalo povrće. Promešajte i prodinstajte dok povrće ne promeni boju.

Operite pirinač tekućom vodom. Dodajte pirinač u povrće. Kuvajte 2-3 minuta uz povremeno mešanje.

Posolite, dodajte beli i crni biber i prstohvat karija. Sipajte bujone i promešajte. Stavite pile na sredinu pleha preko pirinča i povrća. Pile pre toga premažite uljem, dodajte biber i posolite ga.

Pile pecite do zlatne boje i dok pirinač ne omekša, a tečnost ispari. Poslužite jelo ukrašeno svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: