Pečeni čizkejk sa slatkom

Pečeni čizkejk sa slatkom
Fotografije: Vanya
1 / 3
16/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
"Da li ste pravili domaći čizkejk? Evo jedan uspešan i mnoogo ukusan recept"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje i pomeša sa mekim maslacem. Kalup za pečenje, prečnika 22 cm, se obloži papirom za pečenje.

Smesa od keksa se rasporedi ravnomerno po dnu i ivicama kalupa. Stavlja se u frižider na 1/2 sata. Za to vreme se priprema nadev.

Jaja i šećer se mute mikserom oko 5 minuta. U njih se dodajte sitan sir i maskarpone, skrob i vanila. Muti se dok se ne dobije glatka homogena smesa.

Rerna se ugreva na 160 stepeni. Kalup se vadi iz frižidera i u njega se sipa nadev. Stavlja se u rernu i peče oko 1 sat.

Ako čizkejk počne odozgo da se peče previše, pokriva se aluminijumskom folujom. Kad se rerna isključi, vrata malo otvore i ostavljamo da se kolač unutra ohladi.

Nakon toga se stavlja u frižiider. Pre serviranja se namaže debelim slojem slatkog.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: