Grilovan patlidžan

Toni AleksovToni AleksovDžedaj17712
23/08/2017
"Ukusan patlidžan sa mirisnim prelivom, koji se priprema bez prženja!"
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 181
  • Pregledi tokom meseca235
  • Pregledi tokom sedmice36
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • peršun - 2 veze
  • ulje - 1 šoljica
  • sirće - 1 šolja
  • beli luk - 1 glavica
  • so
  • voda - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite i nasecite na kriške po dužini. Posolite ih i ostavite 20 minuta da se ocedi gorki sok iz njih. Pecite ih na roštilju.

Pripremite marinadu od zgnječenog belog luka, sitno naseckanog peršuna, soli, sirćeta, ulja i vode.

Gotovi patlidžan poređajte, a svaki red prelijte marinadom. Ostavite patlidžan nekoliko sati da primi ukuse i poslužite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar