Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Glazirana rebarca na roštilju

Glazirana rebarca na roštilju

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Glazirana rebarca na roštilju
Fotografije: Diana Kostova
6 / 7sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"U sezoni roštilja iznenadite sve najukusnijim i najsočnijim glaziranim rebarcima"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 2 kg
  • med - 3 kašike
  • senf - 3 kašike, dižon
  • čili sos - 1 kašičica
  • kečap - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • beli biber - prstohvat
  • zeleni biber - prstohvat
  • origano
  • majčina dušica
  • himalajska so
  • maslinovo ulje
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra podelite na veće komade od po 5-6 rebara i posolite ih himalajskom solju. Poređajte ih u posudu.

U kupicu stavite sve začine i dodajte malo mlake vode, da se dobro rastvore mes, senf i čili sos.

Premažite rebra smesom sa obe strane i ostavite ih u frižider, pokrivena providnom folijom.

Kako bi najbolje primila ukuse, rebra treba ostaviti nekoliko sati, a nakon toga ih možete peći na zagrejanom roštilju. Za vreme pečenja ih premazujte sosom da dobijete veličanstveni izgled glaziranih rebara.

Poslužite rebarca na dasci sa limunom i začinima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: