Način pripreme
Prvo se pripremi surup od šećera i vode. Kuva se 5-10 minuta, dok se ne zgusne, dodaje se sok od limuna i ostavlja da se potpuno ohladi.
Maslac se rastopi i jednim delom se namaže pleh, prečnika 22 cm. Sirov kadaif se podeli na dva dela, razdrobi se rukama i polovina se poređa u pleh.
Mocarela se iskida na komade i poređa preko kadaifa. Odozgo se stavlja druga polovina kadaifa, preliva se preostalim maslacem, tako da ode svuda.
Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne porumeni. Čim se izvadi iz rerne se preliva hladnim prelivom i posipa mlevenim pistaćima.
Servira se topao. Dobro ide uz kuglu sladoleda ili šlaga.
Uvek pripremam preliv ujutru, stavljam kunefe i pečem ga za vreme jela, da bi bio gotov, kad stignem do deserta.