Način pripreme
Očistite ribiće od kožice i žilica. Po sredini svakog napravite prorez, pazite da ne iseče na dva dela. Istanjite meso uz pomoć drvenog čekića. Pospite sa obe strane solju i biberom.
Luk sitno isecite i dinstajte dok ne omekša. Kad omekša, dodaje sitno iseckane perčurke i slaninu. Pržite na kratko, nakon toga skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Dodajte kačkavalj, iseckan na kockice i polovinu peršuna. Začinite solju i biberom. Dobro promešajte. Stavite malo od smese u pripremljene filete. Uvijte u vreteno, tako da spoljašnja strana ribića ostane odozgo. Učvrstite čačkalicom za zube, obilno namažite maslacem i pecite na ugrejanom roštilju.
Sitno iseckajte preostali peršun i pomešajte sa preostalim maslacem. Serviraje svinjska vretena ukrašena sa kriškama limuna i komadićima maslaca sa peršunom.