Način pripreme
Prebrojte kore, kod mene je bilo 16. Podelite ih na dva dela po osam komada. Uzmite 2 kore, stavite ih na radnju površinu i pospite prethodno izmrvljenim sirom.
Odozgo stavite 2 kore i njim pospite sirom. Tako poređajte 8 kora (4 para). Uvijte ih u mekan rolat i isecite na osam jendakih parčića, širine oko 3-4 cm svaki. Dobijene rolnice poređajte u namazan pleh.
Procedura se ponavlja i sa preostalih osam kora. Rolnice odozgo poprskajte sa malo ulja.
Umuite jaja, dodajte majonez, gaziranu vodu i prstohvat soli. Ponovo mutite dok se ne dobije homogena smesa i prelijte pitu.
Odozgo poređajte komadiće iseckanog maslaca.
Pecite pitu u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju, oko 60 minuta.
Pita od rolnica sa majonezom je gotova.