Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Leblebije sa patlidžanom i belim lukom

Leblebije sa patlidžanom i belim lukom

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
501515116
Leblebije sa patlidžanom i belim lukom1 / 2
21/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Ukusno. zdravo i veganski - uzimajte viljuške i u napad, posle ćete zapisati recept"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 100 g
  • patlidžan - 2 komada
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • peršun - 1 veza
  • korijander - 4 struka
  • beli luk - 2 čena
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika, jabukovo
  • kumin - semenke
  • aleva paprika - 1/2 kašičica
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebija treba da se potopi prethodno u vodu, na bar 5 sati.

Nakon toga je kuvamo u posoljenoj vodi oko 60-80 minuta, dok ne bude gotovo, ali da se ne prekuva.

Patlidžan isečemo na kockice i pržimo sa svih strana dok ne dobije zlatnobraon boju, dodajte so i ostavite da se prži na slaboj vatri.

Napravite dresing od korijandera, pešruna, belog luka, soli, bibera, kumina, maslinovog ulja, sirćeta i soka od limuna.

Kad sve bude gotovo, pomešajte sa patlidžanom i leblebijama i dobro promešajte.

Ostavite u frižideru na 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: