Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Leblebije sa patlidžanom, paprikama i paradajzom

Leblebije sa patlidžanom, paprikama i paradajzom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Leblebije sa patlidžanom, paprikama i paradajzom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Leblebije sa patlidžanom, paprikama i paradajzima - posno jelo koje će vas izbezumiti"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 500 g, konzerva
  • šargarepe - 2 komada
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 4 komada, crvene
  • beli luk - 4 čena
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • patlidžan - 2 komada
  • peršun - svež
  • lovorov list - 2 komada
  • origano - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šoljice
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i sitno iseckajte beli luk i luk. Dinstajte na masnoći u šerpi. Dodajte u njih iseckane paprike i šargarepe.

Kada povrće omekša, dodajte patlidžan, takođe iseckan i prethodno potopljen u hladnu vodu. Možete da izrendate paradajz i da dodate. Začinite origanom crnim biberom, alevom paprikom i lovorovim listom i solju.

Kuvajte đuveč još deset minuta, dodajte leblebije i prebacite u tepsiju.

Pecite jelo sa leblebijama 40 minuta na 200 stepeni.

Posno jelo pospite peršunom pre nego što poslužite.

Leblebije sa patlidžanom, paprikama i paradajzom su gotove i veoma ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: