Turšija od seoskih paprika

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
19/08/2017
"Ukusna turšija sa aromatičnim i blago pikantnim seoskim paprikama. Em za meze, em s malo mašte, jaja i sira može da bude i čudesan obrok!"
Priprema45 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 385
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 kg, seoske
  • ulje - 500 ml
  • so - 200 g
  • šećer - 400 g
  • sirće - 600 ml
  • peršun - 3 vezice
  • beli luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Skratite maksimalno drške paprika i zapecite ih (ispucajte) na roštilju. Dok su još tople stavite ih u veliku teglu (800 ml), u koju je stavljeno 4 kašike ulje, 5 kašika sirćeta, 1 kašika soli i 1 i po kašika šećera.

Između paprika se stavlja sitno iseckan peršun i usitnjen beli luk. Namirnice se pritisnu da se izbaci sav vazduh i čvrsto se zatvori.

Ne steriliše se, već se okreće tokom desetak dana.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar