Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Carska turšija»Carska turšija sa paradajz-paprikama

Carska turšija sa paradajz-paprikama

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Carska turšija sa paradajz-paprikama
Fotografije: Nedelina Dimitrova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
"Da li znate zašto ovu turšiju nazivaju Carska, zato što je toliko ukusna, da odgovara i carskoj trpezi!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 3 kg
  • celer - 2 glavice
  • šargarepa - 1.5 kg
  • karfiol - 3 kg
  • sirće - 1.5 l
  • šećer - 200 g
  • so - 200 g
  • ulje - 1.5 šolja
  • voda - 1.5 l
  • biber - 1 supena kašika
  • lovorov list - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pospite iseckano i očišćeno povrće solju i šećerom. Ostavite povrće da odstoji oko 7 sati. Ocedite i dobijeni sok dopunite sa 1-5 litrom vode.

Dodajte ulje, sirće, začine i stavite da provri na vatri. Poređajte povrće u tegle i prelijte vrelom tečnošču.

Zatvorite tegle i nakon 3-4 dana ocedite sok i ponovo sipajte u tegle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: