Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Kotlet od ajkule sa belim vinom

Kotlet od ajkule sa belim vinom

Kotlet od ajkule sa belim vinom
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
4
"Postoji hiljadu riba, ali nijedna ne može ni da priđe ovom mekanom kotletu od ajkule sa belim vinom"

Potrebni sastojci

  • ajkula - 4 kotleta
  • limun - 1/2 kom.
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber
  • so
  • za glazuru
  • maslinovo ulje - 4 kašika
  • majonez - 3 kašike
  • selen - 1 kašičica suvog
  • kora limuna - 1 kašika, narendana
  • za serviranje
  • mešavina salata - italijanske zelene
  • maslinovo ulje
  • so
  • kora limuna
  • limun - kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Riblje kotlete posoliti i pobiberiti sa obe strane, pa ih preliti sokom od limuna.

Pržiti ih 1-2 minuta sa obe strane u vrućem maslinovom ulju.

Sjediniti sastojke za glazuru u posudi i dobro promešati.

Pola smese naliti u malu tavu, pa odozgo staviti ribu.

Kotlete namazati odozgo preostalom količinom glazure.

Peći ih u zagrejanoj rerni na 230 stepeni, 7 minuta.

Odozgo narendati koru limuna i servirati uz svežu salatu i čašu belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: