Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kritaraki sa piletinom

Kritaraki sa piletinom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Kritaraki sa piletinom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Zaboravite na pile sa pirinčem - nema ništa ukusnije od piletine sa kritarakijem - probajte i uverite se i sami"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad crvena + 1 komad zelena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • kukuruz - 100 g
  • kritaraki - 300 g
  • so
  • ulje
  • biber
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se odvoje od kostiju i meso se iseče na kockice. Ja skidam i kožu. Kockice mesa se stavljaju u dubok tiganj i dinstaju u malo masti.

Luk i šargarepa se očiste i isecku na komade srednje veličine. Paprike se očiste od semenki i takođe se iseku.

Iseckano povrće se dodaje u meso. Na kraju se dodae paradajz, iseckan na kockice i kukuruz.

Kad povrće omekša, dodje se kritaraki i sipa se oko tri kafene šolje vode. Jelo se začini solju, biberom i pola kašičice kurkume.

Kuva se dok testenina ne bude gotova, meša se s vremena na vreme. Ako je potrebno dodaje se još vode. Servira se sa sitno iseckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: