Način pripreme
Počinjemo sa mariniranjem ćurećih bataka. Pomešamo senf (ja sam korisitla ruski, veoma ljut), maslinovo ulje, sirće, med, čubar i žalfiju. Lepo promešamo sastojke, da se dobije kremasta smesa.
Operemo ćureće batake i osušimo ih. Nakon toga ih posipamo solju i bibeorm. Lepo ih namažemo marinadom i ostavljamo da ostoje tako, najmanje dva sata.
Luk i šargarepu isečemo na kolutove. Pe;urke takođe (ja ih lično ne perem, nego ih oljuštim). Oljušteni krompir isečemo na krupnije komade. Pomešamo svo povrće u đuvečari.
Pospamo solju i biberom. Sipamo malo ulja i oko pola šolje vode. Po sredini stavljamo marinirane batake. Ako vam je ostalo marinade, prelijte je preko bataka.
Poklopimo đuvečaru i stavljamo je u hladnu rernu. Pečemo oko 30 minuta na 220 stepeni, nakon toga smanjujemo na 180 stepeni. Pečemo još dva sata.