Način pripreme
U posudi se umute jaja sa solju. U umućena jaja se dodaje kisela pavlaka i nakon mešanja se dodaje i kiselo mleko. Sve se dobro promeša.
Brašno se proseje. Prašak za pecivo se pomeša sa brašnom. Kašika po kašika se dodaje od brašna u ostale sastojke, u isto vreme se meša smesa.
Nadev se pravi tako što se pomeša sitan sir i sir. Luk i beli luk se sitno iseku i pomešaju sa smesom od sitnog sira.
Aroma belog luka je dosta jaka i ko ne voli može da ga izostavi i da poveća količinu mladog luka (u originalnom receptu je samo mladi luk).
Za kolač je poželjno da se koristi kalup za hleb. On se namaže i posipa brašnom.
U kalup se sipa pola testa, a preko njega se raspordi ravnomerno nadev, ne pritiska se i ne razmazuje. Odozgo se pokriva preostalim testom.
Kolač se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stpeni oko 50 minuta dok ne dobije zlatnobraon boju. Kad se izvadi iz rerne pokriva se krpom da bi korica omekšala.