Način pripreme
Pripremite sve sastojke, tako što iseckate svinjski file na tanke kriške ili koristite gotovo iseckano.
Viršle isecite na krugove, kačkavalje izrendajte krupnije, sir izmrvite ili izgnječite viljuškom, pečurke ocedite i oljuštite ili koristite iz konzerve.
U odgovarajući obli pleh sipajte ulje, sipajte sok od paradajza i poređajte cele paprike u oblik sunca /ili cveta/. Pospite univerzalnim začinom.
Preko paprika poređajte komade filea, a preko njih krugove viršli, počnite od unutrašnje ka spoljašnjoj strani pleha /dobija se nekoliko krugova/.
Preko mesnatog dela se sipa mrvljeni sir i posipa se čubrom, preko sira se rasporede pečurke i odozgo se završava rendanim kačkavaljem.
Pospite biberom i alevom paprikom i sipajte umućena jaja, u koja ste stavili struk iseckanog peršuna. Pecite u ugrejanoj rerni 30 minuta dok se ne zapeku jaja i kačkavalj. Jelo servirajte sa svežom salatom i ukrasite po želji. Prijatno!