Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Paprikaš sa sočivom i leblebijama

Paprikaš sa sočivom i leblebijama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Paprikaš sa sočivom i leblebijama
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Veganski paprikaš sa sočivom i leblebijama koji pleni aromom i bogatim ukusom"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 250 g
  • leblebije - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena
  • peršun - pola vezice
  • brašno - 2 kašike
  • so
  • biber
  • čubar
  • kumin
  • aleva paprika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pošto sočivo i leblebije imaju različito vreme pripreme, dobro je da ih skuvamo odvojeno, ali da ih ne raskuvavamo.

Isečene na sitno luk, beli luk, šargarepu i papriku zapržimo u malo masnoće. Dodajemo variva i dovoljno vode i ostavljamo da se krčkaju 5-10 minuta.

Umutimo brašno (bolje da je prepečeno) u malo vode i dodajemo u paprikaš. Začinjavamo solju, biberom, čubrom, kuminom i alevom paprikom dok umesto obične može da se stavi ljuta ili dimljena.

Ostavljamo jelo na vatri oko još 10-15 minuta. Pri serviranju pospemo peršunom isečenim na sitno.

Ovaj paprikaš je izuzetno pogodan za pripremu u uređaju za sporo kuvanje. U tom slučaju stavljamo sve sastojke (bez začina i brašna) na početku kuvanja. Kada su variva gotova zgusnemo s brašnom i začinimo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: