Domaća pica sa sirevima

26/08/2017
"Em ćete rasčistiti frižder, em će svi jesti ukusno-ukusno "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano259
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 3 šolje
  • suvi kvasac - 1 kesica od 7 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike (20ml) ili ulje
  • so - 1 kašičica (5 g)
  • šećer - 1 kašičica (10 g)
  • voda - 200 ml, mlaka
  • za garnirung
  • paradajz pire - 100 ml
  • pesto - 1 supena kašika
  • beli luk
  • bosiljak
  • origano - i drugi začini po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U delu vode rastvorite kvasac i šećer. Prosevamo brašno i u njemu pravimo udubljenje. Stavljamo so, maslinovo ulje, preostalu vodu i smesu sa kvascem.

Zmesimo srednje meko testo i ostavljamo da nadođe. Potrebno je imeđu sat i dva, dok se ne udvostruči. Namažemo ruke maslinovim uljem i razvlačimo polovinu testa, lagano pritiskamo direktno u pleh, dok se n dobije tanak i ravnomeran krug (do ivide pleha za picu)-

Od ovog testa se dobijaju dve pic srednje veličine.

Ovu osnovu možete koristit za razne pice, koje ukrasite po želji.

U mom slučpaju sam dodala 4 vrste sira - količine koje sam imala u frižideru /beli sir u salamuri, kačkavalj, mek francuski sir Bri i buđavi sir/.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar