Način pripreme
Popovsku janiju pripremajte u ekspres loncu.
Meso nasecite na zalogaje i očistite ga od žilica. U ekspres lonac dodajte ulje, meso, nasečeno na zalogaje, dve glavice luka, koje ste sitno naseckali i sve to prodinstajte bez poklopca da ostane na masnoći.
Dolijte vino i ostavite ga da se kuva 1 minut dok ne ispari alkohol. Dodajte izgnječeni beli luk, paradajz, lovorov list, piment i miks bibera i alevu papriku.
Dolijte vodu i stavite poklopac na ekspres loncu. Kuvajte oko 25 minuta na umerenoj vatri. Otvorite poklopac i dodajte očišćene male glavice luka, a ako je potrebno dolijte još malo vode i ponovo poklopite i kuvajte još 10 minuta.
Kada je jelo gotovo, za aromu dodajte maslac i poslužite.
Napomena: Kako luk ne bi bio previše ljut, stavite ga u zamrzivač da se dobro ohladi, ali ne i da se zamrzne.